Tamjan Palo Santo

220,00 рсд890,00 рсд

Palo Santo u prevodu –  Sveto Drvo je 100% prirodno aromatično drvo, bogato smolom i prekrasnog slatkog mirisa, koje se vekovima koristi za čišćenje prostorija, u meditaciji i za uklanjanje loše energije. Prirodan južnoamerički tamjan čija bogata smola stvara ugodan sveži miris kada se zapali.

Palo Santo savršeno odbija komarce, ugodan miris jednog štapića zamiriše celu prostoriju i stvara prijatnu atmosferu za meditaciju ili Joga praksu. Za razliku od ostalih klasičnih tamjana koji potpuno izgore, Palo Santo štapić se može paliti više puta. Ostavlja predivan miris u prostoriji čak i dok se ne zapali.

Dobija se od prirodnog aromatičnog drveta Bursera Graveolens, a dolazi nam iz regije Manabi u Ekvadoru. Drveće u ovoj regiji uspeva u povoljnom okruženju: zemljište je manje kamenito, temperaturne razlike su blage, a na klimatske i ekološke uslove utiče blizina mora. Postoji mnogo sorta ovog tamjana, a aroma ove sorte je nežnija i balzamičnija – idealna za one koji se prvi put susreću sa Svetim Drvetom. Potrebno je najmanje 10 godina od rušenja stabla da bi smola u njemu dobila karakterističnu aromu. Tek tada se tamjan iz njega može prikupiti. Ova praksa ima tradiciju staru više hiljada godina na južnoameričkom kontinentu.

Prilikom paljenja držite štapić nekoliko sekundi pod uglom od 45 stepeni u odnosu na plamen kako bi počeo da gori. Odmaknite ga od plamena i pustite da se sam ugasi, ili oduvajte plamen sa njega posle 15 sekundi. Možete nekoliko puta dunuti na žar da ga razgorite. Prijatan miris će se širiti u okolinu, a kada prestane možete ponoviti proces paljenja.

Dodatne informacije

Količina

Komad, Set

Možda će vam se također svidjeti…