Kvalitet i performanse Manduka proizvoda nemaju premca na svetskom tržištu. Izrađuju se koristeći jednostavne, prirodne, trajne i ukoliko je moguće, obnovljive materijale, sa velikom posvećenošću detaljima. Manduka je kompanija stvorena od Joga učitelja i posvećena upravo njima i njihovim učenicima. Osnovao ju je Piter Sterios, arhitekta po zanimanju, ali i posvećeni Jogi. Godine 1997 kreirao je jednostavnu crnu prostirku sa kombinacijom stabilnog zahvata i elegantnog komfora. Nesebično je svoj proizvod delio mnogim svojim učiteljima, koji su opet, prostirke često prosleđivali svojim učenicima. Potražnja je rasla i nastala je kompanija Manduka, čije ime vuče koren iz stare Hatha Joga Pradipika poze – Mandukasana – položaj žabe. Zvučnošću ovog izraza je Piter oduvek bio fasciniran. Manduka se neprestano razvija, kreira inovativne proizvode i snažno slavi duh i mudrost Joga učitelja i njihovih učenika.

Joga PRO Srbija-Mobilni3

Osnovana 2008, kompanija Liforme svoju misiju vidi u podršci i ohrabrivanju Joga prakse širom sveta svojim originalnim, inovativnim i zaista korisnim proizvodima, dajući doprinos i uvodeći vrednost Joge u same poslovne odnose.

Ekološka svest, etika i socijalna pravda su temelji na kome Liforme gradi svoje poslovanje. Pomerajući granice i uklanjajući prepreke Liforme proizvodi su dizajnirani od Jogija, za Jogije.

Kompanija Yoga Design Lab je nastala kao odgovor na veliki broj jednobojnih, sličnih i masovno proizvedenih prostirki. Osnivači su želeli izuzetno funkcionalan proizvod sa izraženom estetskom vrednošću. Vremenom je inspiracija rasla, a sa njom i paleta proizvoda.

Spajajući aktuelne modne trendove sa inovativnom funkcionalnošću, Yoga Design Lab stavlja snažan akcenat na svest o ekološkoj održivosti. Materijali od biorazgradive prirodne gume, recikliranih plastičnih boca i boja za štampu bazirana na vodi su samo deo poruke koju ova kompanija šalje : Birajmo čistije proizvode za našu planetu.

Širenje pokreta svesnosti, povezivanje zajednica i inspirisanje zdravijim načinom života su osnovni ciljevi kompanije Alo.
Pokret svesnosti u svojoj srži nosi ideju boljeg života. Upravo na njemu počiva slogan “Od studija do ulice” – zaštitni znak Alo. Svesnost sa prostirke preneti u praksu života.
Namenjen svima koji osećaju transformativnu moć Joge, najpoznatijim svetskim Joginama i Jogijima, ali i javnim ličnostima i imenima iz sveta mode, Alo nastupa kao savršeno udoban, naoko opušten-ulični brend, ali istovremeno veoma savremen.
Prateći napredne modne trendove i prilagođavajući ih Joga praksi je način na koji se kreiraju proizvodi. Performanse preklopljene izuzetnim stilom i luksuzom.
Alo Yoga – Proslava radosti života sa modernim dizajnom.

Kompanija Lotuscrafts nastoji inspirisati ljude da praktikuju meditaciju i Jogu.

Kompleksnijim svetom, njegovim ubrzanjem i digitalizacijom, raste i popularnost Joge, meditacije i svesnosti. Ovom praksom se postiže unutrašnji mir, budi relaksiran i zadovoljan stav i produbljuje duhovni način života. Lotuscrafts doprinosi ovoj transformaciji izuzetno kvalitetnim, ekološkim proizvodima.

Naziv Lotuscrafts predstavlja zajedničku vrednost svih proizvoda – lepota i veoma kvalitetna izrada. Korišćenje ovih artikala je zadovoljstvo samo po sebi. Naročita pažnja se poklanja zaštiti okoline, ophođenju prema zaposlenima, kao i uštedi resursa u svim procesima proizvodnje.

Ekološka održivost proizvoda i duboka posvećenost vrhunskom kvalitetu su fundamentalni principi italijanske kompanije ReYoga.

Posebna pažnja je usmerena na očuvanje prirode i promociju zdravih proizvoda koje nam ona daruje. Stoga se motivi zemlje, voća ili povrća dominantno nalaze na ReYoga proizvodima, a o njima se veoma često i piše.

Tokom proizvodnje ne koriste se štetne materije i hemikalije, a svi proizvodi se mogu reciklirati.

“Inspirišemo vas da živite avanturistički, budete aktivni na vaš jedinstven način, osećate se i izgledate dobro tokom tog procesa. Nastojimo da odgovorno podržimo vaše putovanje, poštujući i čuvajući našu planetu, okruženje i ljude u njemu. Posvećeni smo obrazovanju i istraživanju u ime napretka, kako bismo zajedno ostvarili pozitivnu promenu.

Bilo da putujete do posla, odmarate u prirodi ili lutate svetom, budite uvereni da osećamo vaše potrebe i koristimo stečena znanja kako bi se naši proizvodi odlikovali održivošću i stilom.”

-Prana

Duša Toesox kompanije je nastala pre desetak godina tokom časa Joge. Ideja je rođena posmatrajući stopala koja klizaju na prostirci tražeći čvrst zahvat, čiste tabane kojima je potrebna zaštita od nečistoća i bacila, i hladne prste koji žude za toplotom. U maloj garaži Los Anđelesa, stvorena je originalna neklizajuća čarapa sa posebnim odeljcima za prste, idealna za Joga praksu, Pilates ili ples.

Najvažniji cilj kompanije Toesox je stvaranje inovativnih proizvoda koji omogućavaju i unapređuju prirodan način pokreta, bez obzira o kakvoj se aktivnosti radi. Akcenat je stavljen na svih pet prstiju, kojima se omogućava sloboda pokreta na način koji je priroda odredila. Prirodan način širenja i mrdanja prstiju daje bolju osnovu i snažniji balans, istovremeno štiteći stopalo od klizanja, nečistoća i hladnoće.

Od kvaliteta umetnutog u proizvode, pažljivog građenja odnosa sa kupcima, dobre atmosfere u prostorijama kompanije, preko zajednice koju nesebično pomaže, do brige o kvalitetnom načinu života zaposlenih, kompanija Toesox svakom zadatku pristupa sa velikom količinom ljubavi i posvećenosti.